Фото: "Коментарі"

У поліції повідомили, скільки ймовірних ухилянтів розшукують на Київщині

Станом на сьогодні поліція Київської області отримала від Територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки шість тисяч повідомлень щодо осіб, які, на їхню думку, ухиляються від військової служби. Місцеперебування 900 людей із цієї кількості вже встановлено.

Про це повідомив начальник головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов у ефірі телемарафону.

"Станом на сьогодні від ТЦК ми отримали шість тисяч повідомлень по особах, які на їх думку ухиляються. Місцеперебування 900 людей встановлене і вони приведені до відповідних посадових осіб територіальних центрів комплектування. Хочу зазначити, що шість тисяч — це не обов’язково люди, які ухиляються. Це з різних підстав. Які отримали повістку і не з’явилися, або навпаки, її не отримали, у зв’язку з тим, що тимчасово мешкають за іншим місцем проживання. Тому, звичайно, поліція підходить до цього підходить виважено", — пояснив Нєбитов.

Він додав, що в Україні за ухиляння від військового обов’язку передбачена адміністративна відповідальність. За його словами, саме уповноважені посадові особи ТЦК складають такі протоколи, на сьогодні їх 1700.

Нагадаємо, в Україні ледь не щодня виявляють випадки ухилення від військової служби. Часто до цього причетні посадові особи, які за хабарі організовують різноманітні схеми переправлення військовозобов'язаних за кордон. Про кілька таких випадків повідомлялося на передодні.

Зокрема, як повідомляло Державне бюро розслідувань, на Тернопільщині злочинна група створила транспортне підприємство для перевезення ухилянтів через кордон. Місцевий підприємець разом з двома спільниками зареєстрували на підставну особу підприємство, яке мало ліцензію на міжнародні перевезення вантажів і пасажирів. Учасники групи шукали охочих незаконно виїхати до Європи, реєстрували їх у системі "Шлях" як водіїв підприємства і вивозили за кордон. Коштувало це сім тисяч доларів з особи. Також ДБР викрило злочинну групу, що сприяла ухилянтам у Вінницькому центрі комплектування. Там налагодили схему видачі підроблених документів для ухилення від військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2023 16:07