Фото ілюстративне. Джерело: poltavawave

У Полтаві військкоми роздають повістки разом із поліцейськими: чи означає це посилення заходів мобілізації

У Полтаві військкоми розпочали розносити повістки до квартир разом із поліцейськими. Однак це не означає посилення заходів мобілізації.

Про це розповів речник Полтавського обласного територіального центру комплектування Роман Істомін в ефірі радіо "Полтава".

Він пояснив, що вручення повісток за місцем проживання є основним способом оповіщення, оскільки у військкоматах є дані про військовозобов’язаних. Один із пунктів там — це його адреса проживання.

Військовий додав, що якщо чоловік порушує правила військового обліку вже не вперше, то працівники поліції можуть здійснити примусовий привід.

"Як було раніше? Якщо людина порушує правила військового обліку, не з’являється за повісткою, то її дані передавали в поліцію, а далі йшли розшукові заходи. Тепер розшукових заходів можна уникнути, тому що ось він є, і його не потрібно шукати", — зазначив військовий.

За словами Романа Істоміна, сповіщення у громадських місцях — це "вимушений захід", оскільки не всі виконують правила військового обліку та проживають за тією адресою, яку вони востаннє подавали у територіальний центр комплектування.

Раніше різні медіа повідомляли, що в Полтаві розпочалися заходи посиленої мобілізації. Про це, зокрема, повідомила секретар міськради Катерина Ямщикова. Зокрема працівників ТЦК підсилили групами з правоохоронців і держслужбовців, а на базі мобілізаційних дільниць з інформування відкриють пункти оповіщення, де вручатимуть повістки.

Нагадаємо, вчора начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов заявляв, що мобілізація в Україні відбувається неналежним чином. Між владою та громадянами необхідний правильний соціальний діалог і обґрунтування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 12:59