Фото: Pixabay

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали громадянина Росії, який дезертував з російської окупаційної армії. Чоловік намагався нелегально перетнути польсько-білоруський кордон через міграційний канал, який організував режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Як повідомляє RFM FM, затриманим виявився 41-річний російський військовий. Чоловік був без зброї та в цивільному одязі. При собі у росіянина були військові документи, зокрема контракт з армією про участь у військових діях проти України.

Для того, щоб потрапити до Польщі, дезертир намагався скористатися міграційним каналом, який організував режим Олександра Лукашенка. Відомо, що переважно цим каналом користуються іноземці з Близького Сходу, Центральної Азії та Північної Африки. Наразі чоловіка ретельно перевіряють польські правоохоронці.

Нагадаємо, 28 квітня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що у Варшаві не виключають можливого нападу Російської Федерації на їхню країну. Посадовець також допускає можливість нападу Росії на країни НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.05.2024 10:04