Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Польщі військові під час навчань випадково влучили у будинок

У ніч на п'ятницю, 23 серпня, у Польщі на полігоні Ожиш стався нещасний випадок. Внаслідок рикошету було пошкоджено цивільний будинок, який розташовано поруч з військовим об'єктом.

Про це у соцмережі Х (Twitter) повідомляє прес-служба головного командування Збройних сил Польщі.

Зазначається, що цей інцидент стався у ході тренувань із румунськими союзниками. Водночас військові не уточнили, із якого саме озброєння було завдано пошкоджень цивільній будівлі.

"Минулої ночі на стрільбищі "Бемово Піске" полігону Ожиш під час союзницьких стрільб з румунськими солдатами рикошетом було пошкоджено будівлю, розташовану неподалік від полігону", — йдеться у повідомленні.

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Цей випадок розслідує військова поліція. У прес-службі наголосили, що всі збитки будуть відшкодовані.

Раніше, а саме 17 червня, у Чехії на військовому полігоні "Лібава" вибухнув боєприпас невідомого походження. Внаслідок інциденту постраждали люди. Зазначалося, що постраждалим якомога швидше надали необхідну медичну допомогу. Для цього було залучено рятувальний вертоліт. 

"Ми маємо справу із серйозною подією в районі військового полігону Лібави, де вибухнув поки що невстановлений боєприпас", — повідомляли військові.

Нагадаємо, у березні видання RMF24 повідомляло, що у Польщі на військовому полігоні під час навчань із підриву тротилу стався нещасний випадок. Унаслідок цього загинули двоє людей. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.08.2024 02:34