Фото: сайт місцевої поліції

У Польщі п'яний українець втікав від поліції й збив на смерть жінку: подробиці

У Польщі 24-річний українець, перебуваючи напідпитку, втікав від поліції на автівці Ford й збив 21-річну дівчину. Постраждала померла на місці.

Як повідомив польський інформаційний телеканал Polsat News, у винуватця аварії виявили більш ніж удвічі перевищений допустимий вміст алкоголю у крові.

ДТП сталася вранці 19 липня поблизу міста Легниця, яке розташоване в Нижньосілезькому воєводстві. За декілька хвилин до аварії поліція отримала інформацію про п'яного водія Ford, який пересувається вул. Велогурською. Патрульні вистежили машину, наздогнали її, увімкнули фари та сирени, намагаючись зупинити авто для перевірки. Однак водій Ford не реагував на команди, натомість натиснув на педаль і почав втікати від поліції, порушуючи правила дорожнього руху.

Через велику швидкість водій не впорався з керуванням та збив дівчину на повороті дороги. Автівка ж врізалась у припарковані авто. Дівчину ударом підкинуло в повітря, вона пролетіла кілька метрів і приземлився за парканом сусіднього будинку. Попри реанімаційні заходи, врятувати її не вдалося.

ДТП у Польщі

Скріншот з відео

При перевірці з'ясувалося, що 24-річний водій мав понад два проміле алкоголю у крові. За даними в системі поліції, у нього також є дві чинні заборони на водіння. У автівці також перебували ще два пасажири. Їх разом із водієм затримали.

Винуватцю ДТП із смертельним наслідком, який керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у квітні у моторошній ДТП в Польщі загинула українка. Автомобіль Range Rover на великій швидкості врізався у дерево та спалахнув. За кермом транспортного засобу був 34-річний громадянин Білорусі, а на пасажирському сидінні — 26-річна українка. Вони їхали на відпочинок. 

Події, 20.07.2023 01:20