Фото: Polskieradio

У Польщі розпочалися масові військові навчання

У суботу, 6 травня, у Підкарпатському воєводстві у південно-східній Польщі розпочалися військові навчання Anakonda-23. Це найбільші навчання Війська Польського, які відбуваються раз на три роки.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Військові навчання Anakonda-23 відбуваються на другому за величиною полігоні країни у Новій Дембі. Цьогорічні навчання поділені на чотири частини, які поєднують студійні, військові, комп’ютерні та експериментальні тренування. Цьогоріч у навчаннях беруть участь майже 13 тисяч військовослужбовців Збройних сил Польщі та країн-членів НАТО і партнерів Альянсу. До імітації бойових дій будуть залучені винищувачі F-16, вертольоти Sokol, зенітно-ракетні комплекси Grom, самохідні міномети Rak, гаубиці Krab, а також американські танки Abrams.

Напередодні Оперативне командування польської армії звернулося до громадян із закликом бути обережними, оскільки у зв'язку з навчаннями майже по всій Польщі до 26 травня буде посилений рух військових колон на дорогах.

Нагадаємо, Польща почала зводити електронний бар'єр на межі з Калінінградською областю Росії для того, аби ефективніше моніторити ситуацію на кордоні. Роботи мають завершитися восени цього року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 06.05.2023 21:29