Фото: соцмережі / ілюстративне

У Польщі затримали диверсанта, який хотів підірвати залізничну колію, по якій доставляють вантажі в Україну

Польські правоохоронці затримали ворожого агента, який хотів підірвати об'єкт залізничної інфраструктури у Польщі. Зрадником виявився 63-річний чоловік.

Про це повідомив кореспондент та журналіст Андрій Цаплієнко.

"Диверсант хотів підірвати залізничну лінію в Польщі, по якій доправляють вантажі до України", — написав він у Telegram.

За його словами, чоловік поклав мінометний боєприпас на колії. Вибух міг призвести до серйозної аварії.

Затримала диверсанта польська поліція в Чеховіце-Дзедзіце (місто в південній Польщі).

Варто зазначити, що напередодні прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що у Польщі зараз під арештом перебувають дев’ять осіб, яких підозрюють у диверсійній діяльності на території країни. Є небезпідставні припущення, що вони діяли на замовлення Росії. Він уточнив, що йдеться про побиття, підпали, спроби підпалів. За словами прем’єр-міністра, серед підозрюваних люди з кримінального світу.

Нагадаємо, минулого тижня видання The Wall Street Journal писало, що російські шпигуни використовують камери зі супутниковими спостереженнями для відстеження постачань обладнання та боєприпасів з-за кордону до таємних складів в Україні. Зокрема, в Польщі ліквідовано шпигунську мережу, яка працювала на ФСБ і планувала спустити з рейок потяг із військовим транспортом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.05.2024 14:58