Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Польщі зменшилася кількість українців, які офіційно оформлюються на роботу

У Польщі зменшилася кількість працевлаштованих українців порівняно з минулим роком. Одні — виїжджають з країни, інші — переходять на нелегальний статус.

Про це повідомило видання Interia, яке посилається на дані Головного статистичного управління Польщі. Там оприлюднили інформацію про кількість іноземців, які працюють у Польщі. Ці дані стосуються березня 2024 року.

Згідно з інформацією, більшість іноземців, які працювали офіційно, мали українське громадянство. Загалом станом на березень у Польщі працювали 690,1 тисячі українців. Згідно з даними Євростату, у березні 2024 року Польща надала тимчасовий захист 950 965 українцям.

Натомість, за даними Головного статистичного управління, у березні 2023 року в Польщі перебувало 720 тисяч працевлаштованих українців. Це означає зменшення українських працівників приблизно на 30 тисяч людей. Причин цьому може бути декілька — від виїзду українців із Польщі до зміни типу контракту чи рішення працювати нелегально.

Українські працівники найчастіше знаходять роботу у великих містах у таких галузях, як будівництво, промисловість або транспорт і логістика. Найбільше іноземців (не лише з України) працювало у столичному регіоні Варшави, а найменше — у Свєнтокшиському воєводстві.

Нагадаємо, що Польща володіє хорошим енергетичним пакетом з продажу Україні додаткової електроенергії. Це вигідно, бо створює потенціал польського експорту, але найголовніше — дозволяє українцям вижити. Таку заяву під час конференції у Жешуві під назвою "Енергетична безпека — основи та перспектива розвитку" зробив уповноважений уряду Польщі з питань відбудови України Павел Коваль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.09.2024 18:54