Фото: соцмережі

У Польщі зросла кількість жертв через спалах "хвороби легіонерів"

У польському місті Жешув повідомляють вже про 144 інфікованих та 11 загиблих через спалах "хвороби легіонерів". У місцевій системі водопостачання виявили бактерію легіонели. Зараз спеціальні служби перевіряють, яким чином бактерія потрапили у воду і чи не було навмисного зараження.

Про це пише Politico.

"Жешув є головним логістичним центром Польщі для відправки військової та гуманітарної допомоги Україні та базою для військ США. Місто наразі є центром спалаху "хвороби легіонерів", від якої вже загинуло 11 людей та виявлено 144 випадки зараження з середини серпня. Усі померлі - люди у віці від 64 до 95 років, що мали проблеми зі здоров’ям", — йдеться у повідомленні.

Наразі у країні проводять окреме розслідування, щоб виключити будь-яке зовнішнє втручання, яке могло призвести до спалаху захворювання.

Спалах "хвороби легіонерів" у Жешуві

У понеділок, 28 серпня, стало відомо, що у польському місті Жешув, поблизу кордону з Україною, спалахнула смертельна хвороба, якою заразились більше сотні людей.

Виявлена хвороба — це легенева інфекція, яка передається через вдихання інфікованих водних бризок, а не через питну воду. Зазвичай нею хворіють в таких місцях, як готелі, лікарні або офіси, де бактерії потрапляють у водогін, наприклад, через системи кондиціонування або крани і душові кабіни, якими не часто користуються.

Жешув є ключовим транзитним вузлом для міжнародної військової підтримки України. Близько 10 тисяч американських військовослужбовців дислокуються в цьому регіоні. Тож у країні розглядають версію навмисного зараження.

Нагадаємо, 17 серпня президент Польщі Анджей Дуда прокоментував заяву білоруського диктатора Олександра Лукашенка, який нещодавно висловив бажання "налагодити відносини". Польський глава держави заявив, що для покращення стосунків, Білорусь повинна припинити гібридні атаки на кордоні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.08.2023 11:59