Фото: скріншот з відео

Лукашенко несподівано захотів "налагодити відносини" з Польщею: Дуда відповів

У четвер, 17 серпня, президент Польщі Анджей Дуда прокоментував заяву білоруського диктатора Олександра Лукашенка, який нещодавно висловив бажання "налагодити відносини". 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Польське радіо.

Під час зустрічі з латвійським колегою Едгарсом Рінкевичсом, польський президент заявив, що для покращення стосунків, Білорусь повинна припинити гібридні атаки на кордоні. 

"Йдеться про сотні мігрантів, яких білоруський режим вже багато місяців намагається контрабандою переправити до Польщі. Це не секрет, адже у нас є відеодокази того, що ми справедливо називаємо гібридною атакою. Тому що це був не хто інший, як представники білоруських служб, білоруські офіцери, які брали участь у виштовхуванні мігрантів до лінії кордону", — наголосив Дуда.

Зокрема, він додав, що кордон Польщі з Білоруссю також є кордоном Європейського Союзу, тому його країна несе відповідальність перед своїми союзниками.

Відомо, що 11 серпня Лукашенко заявив, що готовий "налагодити" білорусько-польські відносини, адже Польща і Білорусь — сусіди. На слова Лукашенка відреагував заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський. Він зазначив, що його країна немає і ніколи не мала ворожих намірів щодо своїх сусідів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 17.08.2023 21:30