Юрій Ігнат. Джерело: Фото: АрміяInform

У Повітряних силах підрахували, скільки ракет накопичили окупанти перед зимою

Рашисти готуються використовувати свої високоточні ракети для атак по Україні. Росія могла накопичити до 900 далекобійних таких екземплярів напередодні зими.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Так, кілька місяців вже немає таких обстрілів, як це відбувалося влітку. Якщо у підсумку рахувати, понад 100 ракет кожного літнього місяця Росія приблизно використовувала. Вже в осінні місяці — ті, що минули, — таких інтенсивних обстрілів ракетами немає. Ми бачимо більше Х-59, Х-31. Але є також "Іскандер-М", "Іскандер-К", — зазначив він.

Ігнат додав, що, за даними Генерального штабу та Повітряних сил, восени Росія на місяць використовує декілька десятків ракет для ударів по Україні. За його словами, окупанти могли накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет.

"Потужності Росії ГУР озвучувало. 100 ракет у місяць вони можуть виготовляти. Тому можна зробити певний математичний висновок, що 870 чи, може, навіть 900 ракет у них є. Саме така кількість високоточних далекобійних, окрім авіаційних ракет (Х-59, Х-31, Х-35), а також "Онікси", ракети С-300. Ми говоримо тільки про далекобійні ракети", — пояснив Ігнат.

Речник Повітряних сил також прокоментував заяву речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк про те, що Росія могла зосередити у Криму до 800 ракет. Він наголосив, що Гуменюк мала на увазі весь запас ракет на території Росії та на окупованих територіях. Ігнат не виключає, що певну частину російських ракет могли розташувати на півострові.

Нагадаємо, 21 листопада США висловили побоювання, що Іран готується надати Росії сучасні балістичні ракети малої дальності для використання у війні проти України. Стурбованість викликана тим, що військова співпраця між Москвою та Тегераном зросла, коли Іран продемонстрував свої ракети Ababil і Fateh-110 російському міністру оборони Сергію Шойгу під час його візиту до країни у вересні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 15:16