Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Британська розвідка пояснила, як Росія формує бойовий простір перед зимовими ракетними атаками

У період з 18 по 19 листопада 2023 року Росія запустила близько 50 односторонніх ударних безпілотних літальних апаратів Shahed іранської розробки, головним чином у бік Києва. Їх запускали хвилями за двома напрямками — від Курська на схід і від Краснодара на південний схід.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Однією з цілей Росії, ймовірно, було погіршити протиповітряну оборону України, сформувати бойовий простір перед будь-якою узгодженою зимовою кампанією ударів по енергетичній інфраструктурі України", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники зауважили, що зараз Росія майже два місяці утримується від запусків своїх головних крилатих ракет повітряного запуску з парку важких бомбардувальників, що, ймовірно, дозволило їй створити значні запаси цієї зброї.

"Росія, найімовірніше, використає ці ракети, якщо повторить тогорічні спроби знищити критичну національну інфраструктуру України", — зробили висновок в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Раніше керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк заявляла, що російські загарбники змогли зосередити понад 800 ракет в окупованому Криму для здійснення енергетичного терору в Україні у зимовий період. Йдеться, зокрема, як про ракети типу "Калібр", так і "Онікс".

Нагадаємо, що уряд, Генеральний штаб Збройних сил України та Державна служба з надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про захист об’єктів енергетичної інфраструктури від ворожих ракет і дронів. Він матиме трирівневі параметри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 11:58