Фото: Defense Express

Іран може надати Росії балістичні ракети для війни проти України, — WSJ

Сполучені Штати Америки побоюються, що Іран готується надати Росії сучасні балістичні ракети малої дальності для використання у війні проти України.

Про це повідомляє Wall Street Journal. 

"Ми стурбовані тим, що Іран розглядає можливість надання Росії балістичних ракет для використання в Україні", — заявив речник Ради національної безпеки США.

Стурбованість США тим, що військова співпраця між Москвою та Тегераном може розширитися, зросла, коли Іран продемонстрував свої ракети Ababil і Fateh-110 російському міністру оборони Сергію Шойгу під час його візиту до країни у вересні.

Видання зазначає, що посольство Росії у Вашингтоні та місія Ірану в ООН не відповіли на запит про коментарі щодо постачання ракет.

Варто додати, що вторгнення РФ в Україну змусило Кремль шукати нових постачальників зброї. Серед них Північна Корея, яка постачає артилерійські снаряди Москві. Проте Іран стає все більш важливим постачальником і також отримує вигоду від відносин. Зокрема, агресор пропонує Тегерану допомогу в ракетах, протиповітряній обороні та військовій електроніці.

Нагадаємо, за даними української розвідки Російська Федерація здатна самостійно виробляти декілька десятків аналогів "шахедів" на місяць. Водночас Іран все ще може відправляти Москві незначні партії готових безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 21:59