Джерело: svidomi

У Повітряних силах пояснили, чому Росія зосередилася на атаках дронами

Російські окупанти останнім часом активно використовують дрони-камікадзе для атак по України. При цьому відсоток збиття ракет і безпілотників українською ППО приблизно однаковий.

Про це розповів речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, для росіян використання дронів вигідніше та дешевше.

"Тому вони зосередилися на виробництві саме ударних БпЛА. Ракети швидко не вдасться виготовляти. Тим паче якщо санкції посилять. А головне в цьому – контроль наших партнерів за їх дотриманням", — пояснив він.

Однак Юрій Ігнат наголосив, що загроза від атак безпілотників теж висока. Зараз протиповітряна оборона зосереджена на захисті об'єктів критичної інфраструктури, військових об'єктів міст мільйонників та інших міст, які атакує ворог.

"Ракета летить точно, далеко та швидко. І я би не сказав, що її легше збити. Тут все в досвіді й у силах та засобах, які розташовані в тому чи іншому районі. Де ворог частіше має потенційно завдавати ударів, там буде більше зосереджено сил та засобів ППО", — додав Ігнат.

Він також зазначив, що відсоток збиття і "шахедів", і ракет приблизно однаковий.

"Це різні типи повітряних цілей. І для кожної з них є свої засоби, які повинні працювати в тому чи іншому місті", — констатував військовий.

Нагадаємо, що австралійська оборонно-технологічна компанія Electric Optic Systems виготовила та передала Україні систему Slinger. Її називають "вбивцею дронів". Вона допоможе Україні краще захищатися від атак російських дронів. Систему збирають на промисловому майданчику у Канберрі. Гармата, встановлена на кузові пікапа, відстежує ціль та є частиною системи озброєння, що збиває ворожі дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 10:41