Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

У Повітряних силах прокоментували слова Зеленського про таємну зброю, якою збили 26 гелікоптерів і 12 літаків

Президент Володимир Зеленський розповів, що союзники передали українським військовим далекобійну зброю, про яку наразі не можна говорити, але яка вже себе добре зарекомендувала. У Повітряних силах вважають, що "всі прекрасно розуміють, які це засоби".

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Я би не хотів особливо коментувати слова президента. Всі прекрасно розуміють, про що йде мова. Не збили, мабуть, а знищили. Збити — це більше стосуються у небі", — делікатно уточнив він.

На його думку, мова йде про "ті речі, які всі вже давно обговорили та дещо призабули", — знищення як гелікоптерів ворога, так і літаків безпосередньо на аеродромах базування.

"Саме про це, ймовірно, говорив президент. Тому, звичайно, засоби, які нам постачають партнери, високоточна далекобійна зброя — це саме те, що потрібно нам для стримування агресора", — наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

За його словами, це відбувається як у повітрі, так і стосується ударів по землі.

"Усі прекрасно розуміють, які це засоби. Це і крилаті ракети, й балістичні ракети, які потрібні Україні для того, щоби відбивати повітряний тероризм агресора", — підсумував Юрій Ігнат.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками ЗМІ у Литві розповів, що за допомогою далекобійної зброї, яку передали українським військовим союзники та про яку наразі не можна розповідати, наші бійці збили за день 26 гвинтокрилів і 12 літаків. Він уточнив, що таким чином Україна захищається, тобто відбувається частина оборони нашої країни, оскільки Збройні сили України знищили тих, "хто атакував і повністю контролював небо".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 13:40