Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Союзники передали Україні таємну зброю: Зеленський розповів про збиття 25 гелікоптерів і 12 літаків за день

За допомогою далекобійної зброї, яку передали українським військовим союзники та про яку наразі не можна розповідати, наші бійці збили за день 26 гвинтокрилів і 12 літаків.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками ЗМІ у Литві.

"Партнери передали нам деяку далекобійну зброю. Я не скажу, яку саме, але партнери зрозуміють. Ми нею знищили 26 вертольотів за добу, 12 літаків, які підіймалися і били потім ракетами, проти яких ці системи й працювали. Ми 12 знищили за раз. Просто було чим", — розповів Зеленський.

Президент уточнив, що за допомогою такої зброї Україна захищалася. Таким чином відбувалася частина оборони нашої країни, оскільки Збройні сили України знищили тих, "хто атакував і повністю контролював небо".

Крім того, президент Володимир Зеленський дорікнув партнерам Заходу через затримки постачань систем протиповітряної оборони в Україну. Він вважає, що українці би не гинули від масованих ракетних ударів Росії з використанням балістики, якби небо захистили більшою кількістю потужних систем протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що під час офіційного візиту до Латвії президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом. Український лідер подякував колезі та всім латвійцям від українців і українок, які захищають нашу державу, працюють заради неї. Він наголосив, що Росія зважає лише на силу, й нам усім у Європі потрібна саме така сила. Лідери двох держав також обговорили продовження спільної роботи щодо санкційного тиску на Росію та тих, хто їй допомагає обходити обмеження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 09:55