Юрій Ігнат. Джерело: Ukraine Media Center

У Повітряних силах уточнили цифру, скільки "Кинджалів" збили від початку війни

Російські окупанти від початку повномасштабного вторгнення запустили по Україні 63 аеробалістичні ракети "Кинджал". Наші Сили оборони збила 25 таких ракет.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Зараз маємо 63 запущені "Кинджали" з початку повномасштабного вторгнення. Це інформація офіційна. 25 знищено, розпочинаючи з 4 травня 2023 року. Саме тоді ми з весни минулого року отримали Patriоt і маємо можливість знищувати аеробалістичні ракети", — зазначив він.

Також Ігнат прокоментував відео, яке зняли під час масованої ракетної атаки на Київ. На відеокадрах одна з ракет ворога впала у Дніпро. Він зазначив, що наразі не підтверджено, що це саме "Кинджал".

"То могло упасти будь-що. Тому можна буде сказати, що це за тип, коли його побачиш", — додав він.

Варто зазначити, що МіГ-31К є носієм аеробалістичної ракети "Кинджал". Цю ракету важко збивати через її траєкторію руху. До весни 2023 року українські військові не збивали "Кинджали". Проте у травні сили української протиповітряної оборони вперше знищили російський "Кинджал" за допомогою комплексу Patriot, який надали Україні партнери.

Нагадаємо, раніше Ігнат заявляв, що українські військові постійно потребують боєприпасів для засобів протиповітряної оборони. Він підтвердив, що в України наразі є боєприпаси для відбиття ще декількох потужних атак російських окупантів і пояснив, що ситуація із браком ракет не нова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 15:54