Фото: Facebook-сторінка Юрія Ігната

Ігнат відповів на заяви про запас ракет для ППО лише "на кілька потужних атак"

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що українські військові постійно потребують боєприпасів для засобів протиповітряної оборони. 

У дописі на власній Facebook-сторінці посадовець прокоментував заяву командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва про те, що в України є боєприпаси для відбиття ще декількох потужних атак російських окупантів та пояснив, що ситуація із браком ракет не нова.

"ЗМІ рознесли слова Сергія Наєва про те, що ракет для ПЗРК вистачить лише на кілька масованих атак... Зокрема, у коментарі французькому AFP ідеться і про ракети до зенітних ракетних систем середнього і великого радіусу дії — Patriot. Ну звісно ж, а що тут нового? Завжди так було, і торік, і влітку, і зараз! Партнери надають ракети за потребою, я б тут навіть сказав, за нагальною потребою!", — зауважив Ігнат.

Крім того, Ігнат наголосив, що зенітні ракети — це "дефіцитний товар" для України. Водночас в української армії є потреба, як у радянських боєприпасах для ЗРК С-300 та "Бук-М1", — так і в західних.

"Ми їх не виробляємо і постійно отримуємо від партнерів із різних країн", — додав Ігнат.

Речник Повітряних сил зазначив, що на сьогодні неможливо тримати в Україні великий запас ракет для ЗРК із міркувань безпеки.

"Чи хтось гадає, що в Україні варто розгорнути склади для зберігання західних зенітних ракет, які неодмінно стануть пріоритетною ціллю для ворога?! До речі, російська пропаганда вже знищила мільйон таких складів, включно з літаками, не читали?" — заявив спікер.

Ігнат додав, що нічого екстраординарного щодо ситуації з ракетами для української ППО не відбувається.

"Звісно, ворог поступово намагається виснажувати нашу протиповітряну оборону, змушує витрачати дорогоцінний боєкомплект ось такими масованими атаками. Якщо хтось не помітив, окупанти це роблять щодня і щоночі...Відбиваємося! І не забуваємо щоразу нагадувати нашим партнерам оте постійне  "на кілька атак"! А на Росії  "дурень думкою багатіє", сподіваються, захід залишить Україну з ними наодинці! Це ж було вже", — зазначив він.

Нагадаємопредставник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявляв, що запаси стратегічних ракет у країни-агресорки поступово зменшуються. Наразі в її арсеналі залишилося трохи більше ніж 900 одиниць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 12:22