Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

У повітряному просторі України помітили цивільний літак: ЗМІ повідомили деталі

Наприкінці липня у закритий повітряний простір України залітав турецький літак, на борту якого перебували норвезькі туристи.

Як повідомляє NRK, це сталося 25 липня.

За даними моніторингових каналів, маршрут літака, який прямував з Осло до Анталії, зафіксували на сайті Flightradar24. Після близько двох годин польоту він відхилився від маршруту та пролетів на межі Закарпатської та Чернівецької областей, зайшовши в закриту повітряну зону. Після цього літак влетів до Румунії.

літак над Україною

Маршрут польоту. Фото: Flightradar

У авіакомпанії Туреччини BBN Airlines вже підтвердили, що дійсно 25 липня їхній літак Airbus A312-200 змінив маршрут польоту через наближення шторму.

"Ми розуміємо занепокоєння, яке викликає цей інцидент, і гарантуємо, що будемо активно вживати заходів, щоб запобігти подібним інцидентам", — наголосив представник BBN Airlines.

Журналісти поцікавилися, скільки людей перебували на борту літака й чи були вони проінформовані, що пролетять над Україною та чи сповістили пілоти українську владу про зміну маршруту. BBN Airlines не відповіла на запитання журналістів.

Нагадаємо, компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії на українську територію. Однак про готовність відновити польоти в Україні чи за кордоном заявили в українській авіакомпанії Air Ocean Airlines.

Так, директор авіаперевізника В’ячеслав Геріга зазначав, що авіакомпанія могла б розпочати виконувати рейси з аеропорту "Ужгород", якщо це визнають безпечним. Цей аеродром розташований біля кордону зі Словаччиною, тому після зльоту літак одразу потрапляв би у повітряний простір країни-члена НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.08.2023 01:25