Фото: ДБР

У райвідділенні поліції Дніпра масштабні обшуки у справі про катування подружжя: ДБР повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям

У пʼятницю, 28 липня, правоохоронці прийшли з обшуками в одне із районних відділень поліції Дніпра. Підозру вже оголосили чотирьом правоохоронцям у справі про покривання злочинного угруповання та приховування його злочину. 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, а також прес-служба Державного бюро розслідувань.

"У березні 2022-го група зловмисників, видаючи себе за тероборонівців, викрала в Дніпрі подружжя та катуванням змушувала виплатити викуп з подальшим сплачуванням щомісячної данини", — сказав Клименко.

Тоді, за словами Клименка, сусіди, які були свідками, заявили в поліцію. Постраждалих запросили у райвідділ поліції, але там на них чекав "сюрприз".

"У райвідділі постраждалі зіткнулися зі своїми вимагачами, яких вже затримали. Але ненадовго: зловмисники просто в коридорі "вирішували" питання з поліцейськими”, — розповів міністр. 

Клименко зазначив, зловмисників відпустили за 20 тисяч доларів, а кримінальне провадження у райвідділі навіть не реєстрували. Врешті злочин викрила внутрішня служба безпека поліції. Чотирьом правоохоронцям вже оголосили про підозру, одного — затримали.

обшуки у поліції Дніпра

Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило, що деякі фігуранти справи прикривали у такий спосіб злочин не вперше. Зокрема, вони брали участь у прикритті вбивства людини та підробці висновків судово-медичного експерта про причини смерті. Зараз правоохоронці з'ясовують всі обставини злочину та повне коло причетних осіб. Підозру оголосили правоохоронцям за статтею службового підроблення, приховування злочину (ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 396). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 24 травня суд виніс вирок двом колишнім співробітникам Кагарлицького відділення поліції в Київській області. Їх визнали винними у катуванні, незаконному утриманні людей, зґвалтуванні — суд призначив екс-начальнику кримінальної поліції й оперуповноваженому райвідділу покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.07.2023 11:13