Фото: "Український південь"

У Рівному вручили повістку восьмирічному хлопчику: як це пояснили у військкоматі

У Рівному представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки виписали повістку чоловіку, який вже півтора року перебуває на фронті. Найцікавіше те, що документ вручили восьмирічному сину захисника, скориставшись тимчасовою відсутністю матері.

Про це розповіло місцеве видання "Рівненські новини".

Мати дитини, дізнавшись про інцидент, поскаржилася на свавілля працівників військкомату. Як з'ясувалося, вони навідалися до родини, коли жінки якраз не було вдома. Сама дружина військового наголошує, що її чоловік захищає країну з березня 2022 року.

"Хочу звернутися до представників військомату. За яким ви законом працюєте? Де таке зазначено, що можна залишати повістку восьмирічній дитині? Чоловік служить у ЗСУ з 1.03.2022 року, а представники військомату вручили повістку восьмирічній дитині, поки мама вибігла занести до речі до благодійного фонду. Повістку додаю, довідку з в/ч також. Прошу розмістити, це вже переходить всі норми. Дякую", – зазначила жінка.

повістка

Фото Олени Супрунюк

У Рівненському обласному військкоматі прокоментували інцидент. Речниця ТЦК пояснила у коментарі ТСН, що після повномасштабного вторгнення Росії, чоловік, якому призначалася повістка, прийшов до іншого ТЦК, не за місцем реєстрації, та був призваний до лав ЗСУ із нього. Але ця інформація тоді не надійшла до військкомату, до якого приписаний чоловік.

У військкоматі додали, що насправді дитині передали повідомлення з номером телефону на повістці з проханням, щоб мама зателефонувала до ТЦКСП для уточнення даних.

"Щодо ситуації, яка склалася, можна сказати наступне: військовослужбовці ТЦК, виконуючи свої обов'язки, прийшли з повісткою за адресою, де прописаний цей чоловік. Двері відчинила 8-річна дитина, яка була вдома сама. Дитина сказала, що тато служить. На повістці наш працівник написав свій номер телефону для того, щоб дружина цього громадянина зателефонувала. Це було зроблено для того, щоб дізнатися від жінки, з якого часу та в якій частині служить її чоловік, та внести ці дані в облікові записи. Тобто дитині був переданий записаний номер телефону", — розповіла речниця Рівненського ОТЦК.

За її словами, ТЦК вже мав розмову із чоловіком, він не має претензій..

"Хочу зазначити, що дитині повістку ніхто не вручав — ми записали лише номер телефону та попросили зателефонувати. Якби він був записаний не на повістці, а на клаптику паперу, то нічого б подібного не було. Варто додати, що працівники ТЦК не могли знати, коли повернеться жінка додому, тому не чекали її під дверима", — пояснила речниця ТЦК.

Нагадаємо, у Львові територіальний центр комплектування надіслав повістку львівському співаку, який загинув у ДТП ще 2015 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 03:46