Фото: СБУ

У Рівному затримали рецидивіста, який спалив військове авто

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали у Рівному рецидивіста, якого підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами. Йому інкримінують підпал службового авто Збройних сил України.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, раніше підозрюваний відбував покарання за вчинення грабежів та крадіжок, через що потрапив у поле зору Федеральної служби безпеки РФ.

"ФСБ дистанційно залучила його до співпраці та в обмін на грошову винагороду поставила завдання на підпал автотехніки українських військових", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, чоловік вночі обходив територію обласного центру, де намагався виявити припарковані авто, які належать військовослужбовцям. Підозрюваному вдалося підпалити один зі службових пікапів ЗСУ, після чого правоохоронці змогли його затримати "по гарячих слідах". Він відзняв підпал авто на відео, щоб надіслати своєму російському куратору, з яким спілкувався в анонімному чаті в Telegram. 

"Спецслужби окупантів планували використати це відео для підготовки спеціальних інформаційних операцій (СІО) про нібито наявність антиукраїнського підпілля на заході нашої держави", — наголосили в СБУ.

У ході обшуків у помешканні затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами злочинних дій. Також у нього виявлено легкозаймисті суміші та банківську картку, на яку він сподівався отримати гроші від окупантів.

Зазначається, що наразі слідчі повідомили фігурантові про підозру у перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України). За цей злочин чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років.

Нагадаємо, раніше працівники СБУ затримали жінку, яку підозрюють у роботі на країну-агресора. Вона підпалила авто спецпризначенця Національної гвардії та готувала диверсії проти територіальних центрів комплектування. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.07.2024 16:36