Фото: сайт Кремля

У Росії на 15 років саджатимуть до в'язниці за критику "вагнерівців"

Російський диктатор Володимир Путін підписав черговий репресивний закон. Новий документ передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі за дискредитацію "добровольчих" груп, що воюють проти України, зокрема ПВК "Вагнера".

Про це йдеться на сайті законодавства країни-агресорки.

Відомо, що після початку повномасштабного вторгнення в Україну у Росії посилили репресивні норми. Так, було введено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років за так звану "дискредитацію" армії, а за розповсюдження "неправдивої інформації" — до 15 років в'язниці.

Тепер Путін підписав закон, норми якого поширюватимуться й на "добровольчі формування, організації або особи, які сприяють у виконанні завдань, покладених на збройні сили РФ".

Нагадаємо, що раніше засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин запропонував розширити заходи цензури, запроваджені Росією після того, як країна здійснила повномасштабний напад на Україну. Так, у січні цього року він закликав Держдуму заборонити негативні повідомлення у ЗМІ про "вагнерівців" шляхом внесення поправок до Кримінального кодексу. Ця ідея була підтримана.

За даними російської правозахисної групи "ОВД-Інфо", прокурори РФ вже відкрили понад 5800 справ проти людей за дискредитацію збройних сил Росії, а влада на підставі законів про боротьбу з розповсюдженням неправдивої інформації винесла тривалі тюремні терміни давнім критикам Кремля.

Відомо, що Володимир Путін також підписав закон про громадянство українців. Тепер у Росії українське громадянство вважатиметься недійсним з дня подачі заяви в місцеві відділення МВС про вихід з нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.03.2023 15:01