Скірншот

У Росії озброєні люди захопили нафтове родовище: подробиці (відео)

У Росії в Іркутській області невідомі зі зброєю захопили нафтове родовище. Десятки озброєних людей у камуфляжній формі висадилися з гелікоптерів на територію містечка нафтовиків компанії "Дулісьма". 

Про це повідомляють російські пабліки.

Зазначається, що людей у цивільному вивели із бараків, вишикували біля стіни з піднятими за головами руками, декого змусили лягти обличчям до землі. Себе озброєні чоловіки назвали бійцями якихось приватних охоронних компаній. При цьому вони відкрили стрілянину. Серед заручників були як охорона підприємства, так і рядові співробітники. Як стверджують у компанії, чоловіки захопили документацію і фактично тепер контролюють кілька паливно-енергетичних об'єктів.

Події пов'язують "активною зміною контролю" над активом, що належить заарештованому екс-власнику російського банку "Югра" Олексію Хотіну. Його звинувачують у розкраданні коштів, оскільки 98% (близько 240 млрд руб) всіх кредитів, виданих банком, направлялися на фінансування бізнесу його власника у сфері нерухомості та нафтовидобутку. Від квітня 2019 року Хотін перебуває під домашнім арештом.

При цьому, за даними ЗМІ, у МВС країни-агресорки знають про візит озброєних чоловіків на "Дулісьму" — і 14 вересня відомство навіть отримало заяву про рейдерське захоплення. Однак втручатися співробітники поки що не стали.

Нагадаємо, раніше у Полтавській області викрили схему рейдерського захоплення заводу дитячих продуктів харчування. Це сталося ще у 2022 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.09.2023 18:27