Атомний криголам-контейнеровоз "Севморпуть". Фото: росЗМІ

У Росії палало атомне судно

Ввечері у неділю, 24 грудня, у російському Мурманську загорівся атомний криголам-контейнеровоз "Севморпуть". Інцидент трапився поблизу причалу федерального державного унітарного підприємства "Атомфлот".

Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на прес-центр главку МНС у Мурманській області.

Загоряння сталося на площі 30 квадратних метрів. Пожежу на атомному контейнеровозі "Севморпуть" у Мурманську ліквідували, інформація про постраждалих не надходила.

Що відомо про атомний контейнеровоз "Севморпуть"

На сайті "Атомфлоту" вказується, що "Севморпуть" — єдине в Росії криголамно-транспортне судно з ядерною енергетичною установкою. Воно було побудовано на Керченському суднобудівному заводі "Залив" ім. Б. Є. Бутоми (тимчасово окупований Крим) у період із 1982 до 1988 року.

У Росії раніше повідомляли, що криголамно-транспортний "Севморпуть" вичерпає свій ресурс вже у 2024 році. Його хотіли замінити судном на звичайному паливі.

У листопаді 2020 року у судна зламалася лопать єдиного гребного гвинта. Ремонт намагалися провести в морі, але не вдалося. Судно перервало рейс до Антарктиди й повернулося до Санкт-Петербурга. Ремонт закінчили лише в серпні 2021-го.

Нагадаємо, раніше у Москві спалахнула сильна пожежа на заводі спеціалізованих автомобілів. Займання нібито сталося в адміністративній будівлі підприємства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.12.2023 01:23