Фото: росЗМІ

У Росії підірвали автівку путініста Прилєпіна

У суботу, 6 травня, в Нижньому Новгороді підірвали автомобіль російського письменника Захара Прилєпіна.

Про це повідомили пропагандистські ЗМІ.

За попередніми даними, невідомі підірвали Audi Q7, в якій сидів російський письменник та колишній "заступник командира батальйону "спецназу" угруповання "ДНР" по роботі з особовим складом" Захар Прилєпін. Спрацював вибуховий пристрій під днищем авто.

Російські Telegram-канали пишуть, що подія сталася приблизно о 10:40 ранку в районі міста Бор Нижегородської області. В результаті вибуху загинув водій автомобіля.

За даними джерел пропагандистського видання РБК, Прилєпін повертався до Москви із захоплених Росією територій України.

"Сьогодні він перетнув пропускний пункт на прикордонній території. Імовірно, підозрювані супроводжували автомобіль Прилєпіна. Відомо, що по дорозі він зупинявся поїсти в Нижегородській області. Відразу після того, як він продовжив рух, стався вибух",  говоритися в повідомленні.

Крім того, за даними Mash, вибуховий пристрій було приведено в дію дистанційно. Вибух був "досить сильний", на місці вибуху утворилася воронка. 

"За Прилєпіним стежили та дочекалися, коли він висадить з машини доньку. Після детонації авто перевернулося", — пише тг-канал.

Унаслідок вибуху Прилєпін дістав "поранення ніг". Наразі його стан оцінюється як тяжкий.

Відомо, що Прилєпін — відомий російський письменник, пропагандист, підтримував сепаратистів із 2014 року та активно виступає за війну. У січні повідомлялося, що він нібито "підписав контракт із "Росгвардією" та "поїхав воювати в Україну".

Нагадаємо, 1 травня у Брянській області Росії, що межує з Україною, внаслідок підриву колії з рейок зійшов потяг, який перевозив пальне і пиломатеріали. Поліція вже шукає ймовірного підозрюваного в підриві.

Також у Ленінградській області Росії, неподалік від Санкт-Петербурга, підірвали опору лінії електропередачі. Подія сталася опівночі 1 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.05.2023 13:02