Володимир Завадський. Джерело: росіЗМІ

У Росії підтвердили смерть свого генерала Завадського в Україні

Заступник командувача 14 армійського корпусу Північного флоту Володимир Завадський загинув на війні проти України. У Росії офіційно підтвердили смерть генерала.

Зокрема, про це написав губернатор Воронезької області Росії Олександр Гусєв. Російська служба BBC додала, що першим про смерть Завадського повідомило білоруське видання Gusar.by із посиланням на "декілька каналів вузького спрямування в Telegram і WhatsApp". Потім повідомлення про смерть Завадського з'явилося на інших ресурсах, що підтримують війну проти України.

Губернатор Гусєв не уточнив, як саме помер Завадський. Лише вказав, що це сталося "на бойовому посту". Ресурси, які повідомляли про смерть генерала, писали про підрив на міні в зоні бойових дій. Він помер нібито в районі села Кринки Херсонської області, де російська армія останніми тижнями намагається боротися з плацдармами Збройних сил України на лівому березі Дніпра.

Міноборони Росії нічого не повідомляло про загибель генерал-майора Завадського. Однак і раніше, коли ставало відомо про смерть інших офіцерів, та з'являлися підтвердження від їхніх знайомих, у міністерстві утримувалися від коментарів.

У BBC зазначили, що це вже сьомий російський генерал, який помер від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Чотири генерали Росії — Андрій Суховецький, Володимир Фролов, Канамат Боташев і Роман Кутузов — померли в перші чотири місяці повномасштабної війни. Згодом до них приєдналися начальник штабу 35 загальновійськової армії, генерал-майор Сергій Горячов і заступник командувача Південного військового округу, генерал-лейтенант Олег Цоков.

Нагадаємо, що в листопаді в селищі Аджієвському Ставропольського краю знайшли мертвим колишнього командувача Шостої армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони РФ 68-річного Володимира Свиридова. Поруч із ним у будинку лежало тіло його 72-річної дружини Тетяни Свиридової.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 14:37