Скріншот з відео

У Росії почало затоплювати третє місто: влада розпочала евакуацію населення

У Росії почало затоплювати водою місто Томськ. Перед цим у регіоні підривали кригу на річці Томь, але було безрезультативно — вода все одно починає підтоплювати місто.

Мер Томська Дмитро Махіня оголосив про початок евакуації одного із садівничих товариств у передмісті, наголосивши, що вода підійшла дуже близько.

Російські ЗМІ пишуть, що Томська область є одним із регіонів, який "взяв на себе удар водної стихії". Натепер там активно розливається річка Томь, через що в регіоні розмиває дороги. 

Мер Томська зазначив, що вода підійшла до міста дуже близько. Рівень води в місцевій річці наблизився до критичної позначки в 750 сантиметрів. 

Що відомо про паводки в Росії 

Відомо, що перший прорив дамби в російському місті Орськ, що в Оренбурзькій області, стався 5 квітня. Це призвело до затоплення десятків житлових будинків і пошкодження дамби у двох місцях. У місті лунала сирена, яка закликала жителів готуватися до евакуації. У деяких селах і районах вимкнули електроенергію. Влада запровадила режим надзвичайного стану. 6 квітня у Орську  стався повторний прорив ґрунтової дамби на річці Урал, внаслідок чого вода почала стрімко надходити в місто. У регіоні підтоплено або повністю затоплено понад чотири тисячі будинків. 

7 квітня орський нафтопереробний завод зупинив свою роботу через прорив дамби

10 квітня в російському Оренбурзі виникла небезпечна ситуація через аномальну повінь. Місцева влада ухвалила рішення про термінову евакуацію мешканців міста.

Мер Оренбурга Сергій Салмін заявив, що рівень води в річці Урал різко піднявся до критичної позначки в 914 сантиметрів. Коли він досягне рівня в 930 сантиметрів, то очікується катастрофічне підтоплення нових територій. У зону ризику потрапили ще декілька районів, окрім уже затоплених.

Нагадаємо, що у Росії впав міст на залізничні колії, є загибла і багато постраждалих. Однією з можливих причин обвалу називають рух ґрунту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2024 12:08