Фото: Міноборони РФ

У Росії виникли проблеми у процесі виробництва ракет: зведення британської розвідки

У Російської Федерації через санкції та поспіх виникли проблеми з виробництвом справних ракет повітряного базування AS-23a KODIAK (маркування НАТО — Х-101, Х-102). Саме цією зброєю країна-агресор б'є по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

Про це йдеться у звіті британського міноборони.

У розвідці звернули увагу на фото з відкритих джерел від 31 березня 2024 року, де видно уламки ракети, що впали в полі в Саратовській області. Як припускають аналітики, знайдені уламки виявилися частинами ракети Х-101 або Х-102.

"Дуже ймовірно, що уламки є результатом несправності ракети, яку запустили в бік України раніше цього ранку", — пишуть британські аналітики.

У британському міноборони також нагадали, що в Саратовській області розташований аеродром Енгельс, де базується кілька бомбардувальників стратегічної авіації РФ.

"Є висока ймовірність, що несправність такої престижної ракети вказує на проблеми в її виробництві, що, ймовірно, виникли під впливом санкцій і поспіху", — додали у британській розвідці.

Зведення британської розвідки 9 квітня про виробництво російських ракет

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що російська армія накопичила досить багато ракет для обстрілів України. Загарбники використовують їх для бойових умов та перевірки боєздатності української протиповітряної оборони. За даними ГУР, їх залишилося майже тисяча і ворог постійно використовує нові й нові ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 14:59