Фото: Pixabay

У Росії почав занепадати мобільний зв'язок: з чим це пов'язано

У Росії через нестачу обладнання для стільникових мереж почала знижуватися швидкість мобільного інтернету. Лише у Москві оператори ще можуть підвищувати якість зв'язку.

Про це пише російське видання "Известия" із посиланням на дані агентства TelecomDaily. 

Статистика свідчить, що за рік середня швидкість мобільного інтернету в Росії знизилася з 20 Мбіт/сек до 18,7 Мбіт/с. І ці показники були б ще нижчими, якби не столиця країни-агресорки, яка помітно впливає на "середню температуру по лікарні". У Москві швидкість інтернету зросла більш ніж на 20% — з 51 до 63 Мбіт/с.

"Зростання швидкості в Москві пояснюється тим, що в столицю спрямовано основні інвестиційні потоки операторів. Це найбільший ринок в країні, і конкуренція змушує постійно підвищувати якість зв'язку", — пояснив гендиректор TelecomDaily Денис Кусков.

Він зазначив, що обладнання в інші російські регіони надходить за залишковим принципом. Різке зниження якості мобільного інтернету у порівнянні зі столицею РФ починається вже в Підмосков'ї. Навіть на МКАДі якість зв'язку вже помітно "стрибає". 

За словами фахівців, зниження швидкості інтернету в регіонах безпосередньо пов'язане з дефіцитом обладнання при постійному зростанні мобільного інтернет-трафіку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія продовжує здійснювати незаконну інтеграцію тимчасово окупованих земель у своє інформаційне середовище. Загарбники прокладають туди зв'язок та інтернет з території РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 12.11.2023 00:17