Фото: Pixabay

У Росії посилився дефіцит робочої сили: британська розвідка назвала причини

Наразі Росія відчуває дефіцит робочої сили, який стає серйозною проблемою в деяких галузях. Країні-агресору значно не вистачає водіїв вантажівок.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки. 

Зазначається, що дефіцит робочої сили принаймні частково спричинений вторгненням Росії до України, яка призвела до мобілізації частини працездатного населення країни та еміграції деяких кваліфікованих спеціалістів, які прагнули уникнути призову в окупаційну армію. Також нестача робочої сили посилилася через обмеження на працевлаштування мігрантів, які запровадили після терористичного інциденту в Москві 22 березня 2024 року за причетності "Ісламської держави".

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

"Згідно з оцінками незалежного російського видання  "Известия", торік в Росії не вистачало 4,8 мільйона працівників. Наприклад, російська транспортно-логістична галузь не змогла заповнити 25% вакансій водіїв вантажівок протягом 2023 року", — йдеться у повідомленні.

У британській розвідці наголошують, що через нестачу робочої сили група російських парламентаріїв розглядає можливі поправки до трудового кодексу Росії. Якщо їх ухвалять, це означатиме, що надлишкову робочу силу можна буде перемістити під наглядом держави на місце роботи, де бракує робочої сили. Переміщення буде тимчасовим, і працівники будуть переведені лише за їхньою згодою. Однак такі дії, хоча і не примусові, є потенційним кроком до мобілізації робочої сили.

Нагадаємо, що через рекордні збитки російська державна компанія "Газпром" суттєво зменшує свої інвестиції на 2024 рік. При цьому влада Росії планує збільшити податкове навантаження на "Газпром".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.05.2024 14:27