Фото ілюстративне. Джерело: fakty.ua

Падіння бомб із літаків на території Росії: британська розвідка визначила системну проблему армії окупантів

Аварійні сходження боєприпасів із російських літаків на власній території є системною проблемою. Такі інциденти непоодинокі, тож вони створюють велику загрозу для російського цивільного населення.

Такий висновок зробило Міністерства оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські фахівці пригадали серію випадків сходження боєприпасів з російських літаків, які летіли запускати їх по території України. Наприклад, 4 травня цього року повідомляли про те, що винищувач впустив ФАБ-500 над Бєлгородом. Місцевий губернатор розповів про вибух і завдані ним збитки — 30 пошкоджених будинків, 10 авто і 5 постраждалих — не називаючи причини.

Також 18 лютого з’являлася інформація про ФАБ-250, яку "загубили" неподалік від Бєлгорода, через це довелось евакуйовувати 150 осіб.

Розвідка наводить підрахунки ЗМІ, не називаючи конкретні видання, що лише за березень-квітень 2024 року над Бєлгородською областю таким чином "загубили" 20 боєприпасів.

"Такі випадки вказують на неспроможність Росії успішно застосовувати боєприпаси по визначених цілях. І така тенденція триває. Помилки призводять до руйнівних і летальних наслідків для російського населення", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що 27 січня цього року російські літаки знову впустили дві авіабомби ФАБ-250 у Бєлгородській області Російської Федерації. У результаті інциденту ніхто не постраждав, але довелося евакуювати понад 150 людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2024 11:49