Фото: Pexels

У Росії відбувся масштабний обвал рубля: у чому причина

Бойові дії у Курській області серйозно вдарили по національній валюті Російської Федерації. З кінця минулого тижня рубль торгується на рівні 90,6 рубля за долар та 99,13 рубля за євро, що є найнижчим показником із кінця травня.

Про це пише Financial Times.

Як зазначає видання, рубль вже втратив 4% своєї доларової вартості й торгується на рівні 90,6 за долар. Це є найнижчим показником валюти країни-агресора із кінця травня.

У Financial Times зауважили, що курс рубля пережив обвальне падіння на Forex на тлі наступу української армії в Курській області. При цьому євро за кілька годин торгів піднявся на 4,5%, до 99,13 рубля, що є найвищим рівнем валюти з 23 травня.

Раніше повідомлялось, що Росія вже майже 20 років знаходиться в районі 10-го місця у списку найбільших економік. Вона то ненадовго входить до десятки, то вилітає з неї, коли трапляється чергова криза чи девальвація. 

Нагадаємо, смерть опозиційного політика Олексія Навального у лютому 2024 року спричинила різке підвищення ціни долара та євро у Російській Федерації. Ця інформація негативно вплинула на курс рубля.

Також падіння рубля призвело до того, що Російська Федерація вибула з десятки найбільших економік світу. Тепер країна-агресор посідає 11 місце у списку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2024 16:22