Фото: соцмережі

Як російський рубль відреагував на смерть Навального: дані фондової біржі

Смерть опозиційного політика Олексія Навального спричинила різке підвищення ціни долара та євро у Російській Федерації. Ця інформація негативно вплинула на курс рубля.

Відповідні дані можна проаналізувати на Московській фондовій біржі. Одразу після звістки про смерть Навального 16 лютого ціна долара становила 92,8 рубля, ціна євро сягнула позначки — 99,6 рубля.

За даними росЗМІ, після незначного корегування обидві валюти перебувають в районі пікових рівнів, що є максимумом з початку грудня 2023 року. 

Варто зазначити, що минулого тижня курс долара підіймався до 93,5 рубля, проте, як зазначають учасники торгів, це була поодинока помилка під час проведення операцій, яку було оперативно скореговано.

Раніше Федеральна служба виконання покарань Російської Федерації повідомила, що 16 лютого у російській колонії помер ув'язнений 47-річний опозиціонер Олексій Навальний.

Згодом український президент Володимир Зеленський відреагував на смерть Олексія Навального. Він наголосив, що Володимиру Путіну байдуже, хто загине. Він готовий і надалі жертвувати різними людьми, аби тільки зберегти свої позиції та задовольнити власні амбіції.

Нагадаємо, що в грудні минулого року російського опозиціонера Олексія Навального перевели у виправну колонію №3 в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.02.2024 18:33