Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У Росії вперше "вагнерівців" визнали ветеранами: у британській розвідці пояснили, що це означає

Групі ветеранів "Вагнера" 14 листопада 2023 року видали офіційні документи, що посвідчують особу. Це перший випадок, коли "вагнерівців" офіційно визнали ветеранами

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Міністерство оборони Росії запровадило нову систему, яка дозволяє ветеранам "Вагнера" отримувати посвідчення ветерана та відповідні премії. Нещодавно частину "Групи Вагнера" включили до командної структури Росгвардії", — йдеться в повідомленні.

На думку британських розвідників, це, найімовірніше, сигналізує про реабілітацію деяких елементів "Вагнера" російською владою.

"Це сталося після тривалого періоду невизначеності щодо того, як Кремль і керівництво Міноборони ставитиметься до персоналу "Вагнера" після заколоту та невдалого "Маршу за справедливість" у червні 2023 року", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, 12 листопада Центр національного спротиву повідомляв, що російські загарбники розгорнули табір поблизу тимчасово окупованого Скадовська, що на Херсонщині. Там базуються колишні бійці ПВК "Вагнера". За інформацією підпілля, колишніх "вагнерівців" нічим не забезпечують. Усі  проблеми в тиловому постачанні повністю перекладаються на так званих волонтерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 11:03