Фото: Telegram/Беларускі Гаюн

У Росії заборонили гасло "Слава Україні" та символіку ОУН і УПА

У Російській Федерації вирішили криміналізувати гасло "Слава Україні". Також під заборону потрапили символіка Організації українських націоналістів і Української повстанської армії.

Про це повідомляє російська пропагандистська інформагенція ТАСС із посиланням на сайт Мін'юсту Росії.

У російському відомстві заявили, що заборона на демонстрацію атрибутики пов’язана з тим, що Організацію українських націоналістів (ОУН), Українську народно-революційну армію, Українську повстанську армію (УПА) та Українську народну самооборону внесли до переліку "нацистських". Також під заборону потрапило і національне гасло-привітання "Слава Україні". 

Тепер під забороною емблема ОУН "у вигляді стилізованого золотого тризуба, середній елемент якого виконаний у формі гострого меча", і "чорний рівносторонній трикутник підставкою вгору".

За "пропаганду або публічне демонстрування" символіки цих організацій передбачений штраф до двох тисяч рублів або адміністративний арешт до п'ятнадцяти діб.

Серйозніше покарання очікує на посадовців, якщо вони вчинять відповідне "правопорушення" їм загрожує штраф до чотирьох тисяч рублів. Щодо покарання юридичних осіб за такі ж правопорушення, то їм доведеться сплатити до п'ятдесяти тисяч рублів.

Нагадаємо, у дитсадках Керчі в окупованому Криму батьків попросили не одягати дітей у костюми американських супергероїв. Замість них рекомендують вибирати для хлопчиків зайчиків і ведмежат, для дівчаток — цукерок і сніжинок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.01.2024 09:25
Фото: Telegram/Беларускі Гаюн