Фото: росЗМІ

У Росії зареєстрували антиукраїнську "громадську організацію" Медведчука

Обвинувачений у державній зраді й кум диктатора Володимира Путіна Віктор Медведчук офіційно зареєстрував у Росії громадську організацію "Другая Украина". Досі цей антиукраїнський проект був неформальним. 

Про це повідомляють "Схеми".

Журналісти стверджують, що у червні 2023 році у Москві був створений громадський рух "Региональное общественное движение "За развитие гражданского общества "Другая Украина". Це начебто громадська нерелігійна організація, яка не може брати участі у виборах. Головою виконавчого комітету організації став колишній український журналіст Денис Жарких, а головою ради руху — сам Віктор Медведчук. 

Проект "Другая Украина" вже проводить в Росії антиукраїнські заходи. Наприклад, 19 липня у Будинку російського зарубіжжя ім. Солженіцина відбувся круглий стіл "Украинская русофобия: истоки и механизмы преодоления". На заході обговорювали статтю Віктора Медведчука "Дві України як нова політична реальність".

Додамо, Денис Жарких, який зараз активно працює із Віктором Медведчуком, був його політичним коментатором ще з 2015 року. До 2022 року він перебував в Україні, але минулоріч у вересні перетнув українсько-словацький кордон. Наразі журналісти не отримали відповіді від Держприкордонслужби, на яких підставах Жарких виїхав з України під час воєнного стану. 

Нагадаємо, у квітні стало відомо, що кум російського президента Віктор Медведчук, якого в Україні обвинувачують у держзраді, створив новий "політичний рух" у Російській Федерації. У своєму проекті під назвою "Другая Украина" він об'єднав українофобів та фігурантів кримінальних проваджень, яких підозрюють у спробах повалення влади та держзраді. Зазначається, що усім зрадникам України, яких зібрав Медведчук, якимось чином вдалося виїхати з України. Зараз вони активно відпрацьовують усі гроші, що були інвестовані у них Кремлем.

Ще у січні 2023 року Віктор Медведчук в ефірі пропагандистського каналу RT заявив про створення нового "політичного руху" у Росії, який повинен переконати усіх у тому, що  "Україна монолітна у своїх поглядах".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.07.2023 10:57