Бомбардувальник Ту-95. Фото: росЗМІ

У Росії з "Оленьї" злетіли бомбардувальники Ту-22 й Ту-95

Ввечері у четвер, 25 липня, на території Росії було зафіксовано зліт шести стратегічних бомбардувальників з аеродрому "Оленья", що у Мурманській області.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Увага! Зліт трьох бортів Ту-95 та трьох Ту-22 із аеродрому "Оленья" (Мурманська область, РФ)", — йдеться у повідомленні.

Військові наголосили слідкувати за їхніми сповіщеннями та у випадку оголошення повітряної тривоги — прямувати в укриття.

Станом на 20:10 повітряну тривогу не оголошували в жодній з областей.

Оновлено 23:03

Усі Ту-95 здійснюють посадку.


Оновлено 22:22

Три борти Ту-22м3 здійснили посадку.


Оновлено 22:10

За даними Повітряних сил,  в повітряному просторі РФ вже шість бортів Ту-95 та три Ту-22. Бомбардувальники прямують в район "Енгельсу".

Варто зазначити, що вранці 25 липня речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що російська армія вивела з акваторії Азовського моря усі свої військові кораблі. У такий спосіб ворог готується до ймовірної активності Сил оборони у цьому регіоні.

Нагадаємо, у ніч на 25 липня російська армія атакувала Україну ударними безпілотниками типу "Шахед". Силам оборони вдалося збити 25 ворожих дронів. Протиповітряна оборона працювала в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Київській, Сумській, Житомирській та Черкаській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 21:10