Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У Росії знайшли заміну "ПВК Вагнера": британська розвідка пояснила, хто тепер у фаворі в Кремля

Приватна військова компанія "Редут" вербує найманців під виглядом "добровольців", у тому числі колишніх бойовиків "Вагнера". При цьому Головне розвідувальне управління (ГРУ) Генштабу Росії, ймовірно, контролює та фінансує діяльність групи, включно з її вербуванням.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"З початку вторгнення "Редут" брав участь у бойових діях у Донецькій, Харківській, Київській і Луганській областях. Чисельність групи, ймовірно, налічує понад 7 000 осіб", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники стверджують, що зараз "Редут" є одним із військових елементів із переліку так званих "добровольців", які використовує Міністерство оборони Росії для посилення російських регулярних сил.

"Цілком реально, що практика Міністерства оборони Росії вербувати через "добровольчі" загони сприятиме тому, що Росія якомога довше уникатиме подальших непопулярних мобілізацій", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що 10 жовтня журналісти проектів "Схеми" ти "Системи" ідентифікували близько сотні бійців і командирів так званої приватної військової компанії "Редут", які брали участь у повномасштабному вторгненні Росії в Україну. До його складу входили ув’язнені з російських колоній, "вагнерівці", учасники військових дій в Україні з 2014 року та в Сирії.

Під час розслідування журналісти встановили, що "Редут" і підрозділи у його складі — це збройне формування, яке контролюється та фінансується Головним розвідувальним управлінням Генерального штабу РФ (ГРУ). Більше від третини ідентифікованих журналістами військових формування фігурували в базах "Миротворця" як учасники військових дій в Україні з 2014 року. Приблизно кожен шостий раніше служив у групі "Вагнер", кожен десятий — воював у Сирії, на боці режиму Башара Асада.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 13:06