Скріншот із відео

У російській Карелії прорвало дамбу: є загиблі та зниклі безвісти (відео)

У російській Республіці Карелія прорвало ділянку Біломорсько-Балтійського каналу. У регіоні введено режим надзвичайної ситуації.

Про це повідомили російські ЗМІ.

За інформацією росіян, стався розмив перемички між 10 та 11 шлюзами. Внаслідок цього вода знесла кілька будинків разом із людьми. Через це щонайменше одна особа загинула й дев'ять постраждали. Ще сім людей зникли безвісти, серед них — двоє дітей.

Проте, як запевняють пропагандисти, станом на 11:00 чотирьох зникли вдалося відшукати. Проте пошуки ще трьох тривають. 

Влада оголосила евакуацію найближчих населених пунктів. Зв'язку в районі немає, дорогу теж розмило, на місце скерували авіацію із Санкт-Петербурга.

Що відомо про Біломорсько-Балтійський канал

Він з'єднує Онезьке озеро з Білим морем. Його ввели в експлуатацію 1933 року, будівництвом займалися ув'язнені таборів. Загальна протяжність — 227 кілометрів, з них 37,1 кілометра — це штучні водні шляхи, решта — річки та озера. На каналі побудовано 19 гідровузлів, шлюзи, греблі, дамби та інші гідротехнічні споруди.

Нагадаємо, у травні цього року у двох районах на півночі Омської області Росії оголошували режим надзвичайної ситуації через прорив дамби. Причиною прориву став паводок у Тарському та Теврізському районах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.07.2024 13:02