Фото: Президентська бригада

У росіян значно збільшилися втрати у техніці та живій силі: розвідка Британії назвала причину

Протягом останніх двох тижнів війська країни-агресорки збільшили активність своїх наступів на всіх напрямках фронту в Україні. Відтак, у ворога зросли і втрати — як в особовому складі, так і в техніці.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Наголошується, що 19 січня 2024 року Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що кількість російських обстрілів на лінії фронту збільшилася на 27% порівняно з попередньою добою: 81 авіаудар і 45 ракетних обстрілів.

Крім того, розвідка Британії зазначає, що за останні п'ять днів втрати російської військової техніки зросли на 88%, а кількість знищених танків РФ — на 95%. Водночас втрати росіян за той самий період зросли на 15%.

"Ці дані свідчать про стабільне зростання інтенсивності російських наступальних дій по всьому фронту протягом останніх двох тижнів", — наголошують експерти британського міноборони.

Британські розвідники зауважили, що ключовим фактором, який сприяє активності РФ, ймовірно, є замерзання ґрунту, що дозволяє краще пересуватися бронетехніці.

розвідка Британії

Фото: Ministry of Defence

Нагадаємо, речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун заявляв, що на Таврійському напрямку війська країни-агресорки проводять перегрупування та збільшують активність артилерії.

Також у неділю, 21 січня, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що війська країни-агресорки  просунулися вздовж лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна та захопили село КрохмальнеЗбройні сили України запевняють, що це явище тимчасове.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 14:38