Фото: АрміяInform

У розвідці допускають можливі внутрішні конфлікти в Росії

Одним зі сценаріїв розвитку ситуації всередині Росії може стати заколот або військове протистояння. Це може стати наслідком невдалих спроб путінського режиму протистояти повстанцям в Бєлгородській області РФ. 

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Він пояснив, що такий сценарій зміни влади в Росії можуть зумовити успішні дії добровольців "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії", які продовжують операцію в Бєлгородській області.

"Король виявився голим. Все боєздатне, що може рухатись, перекинуте на окупацію України. На території московщини залишились переважно пузаті "гаішники". Внаслідок успішних дій Сил безпеки та оборони України та деокупації наших територій можливі внутрішні конфлікти всередині самої московщини", — сказав представник ГУР.

За його словами, боротьба з озброєними повстанцями не входить до компетенції зібраних в межах плану “Едельвейс” до кордону "гбдд-шників", які були здебільшого навчені бити кийками учасників мирних акцій протесту і брати хабарі.

"Тому доводиться артилерією і "Градами" бомбити й нищити цивільні будинки самих московитів. Це все відбувається в прямому ефірі, наживо, на все це дивиться увесь світ", — підсумував представник ГУР МО України.

Нагадаємо, партизанські загони вдруге за десять днів атакували Бєлгородську область Росії. Нині військово-політичне командування Російської Федерації вирішує, що робити — посилювати оборону на власному кордоні чи укріплювати лінію фронту в Україні.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував рейди Російського добровольчого корпусу та легіону "Свобода Росії" у Бєлгородській області. Він вважає, що "це тільки початок".

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що у російському суспільстві панує паніка та невизначеність після рейду російського добровольчого корпусу в Бєлгородській області.

Згодом з'явилась інформація, що у Шебекінському окрузі Бєлгородської області Росії ввели заборону на пересування транспорту. Обмеження діятимуть місяць — до 30 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2023 17:46