Фото: Коммерсантъ

Рейди на Бєлгородщині загнали Москву у глухий кут, — британська розвідка

Партизанські загони вдруге за десять днів атакували Бєлгородську область Росії. Нині військово-політичне командування Російської Федерації вирішує, що робити — посилювати оборону на власному кордоні чи укріплювати лінію фронту в Україні.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Раніше ми писали, російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії" у четвер, 1 червня, оголосили про початок другої фази "звільнення" Бєлгородської області. Бійці РДК заявили, що накрили "Градами" будівлю МВС у Шебекіному. Також була інформація про те, що росіяни спалюють документи біля адмінбудівель і в паніці залишають Шебекіно та Бєлгород.

За даними британських розвідників, російські військові та внутрішні сили, ймовірно, досягли більшого успіху у стримуванні цього рейду партизанів, ніж попередній.

"На полі бою літаки, схожі на безпілотні літальні апарати, також вдарили по Бєлгороду, тоді як влада евакуювала цивільних осіб із прикордонного міста Шебекіно після обстрілу", — йдеться в тексті повідомлення.

Згідно з прес-релізом Міноборони Росії, відомство вдалося до розгортання повного спектру бойових засобів на власній території, зокрема використали ударні вертольоти та важку термобаричну ракетну систему ТОС-1А.

"Зараз російське командування стоїть перед гострою дилемою: зміцнювати оборону в прикордонних регіонах Росії чи зміцнювати свої лінії в окупованій Україні", — вважають розвідники.

Рейди на Бєлгородщині загнали Москву у глухий кут, — британська розвідка
Фото: 
Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував рейди Російського добровольчого корпусу та легіону "Свобода Росії" у Бєлгородській області. Він вважає, що "це тільки початок".

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що у російському суспільстві панує паніка та невизначеність після рейду російського добровольчого корпусу в Бєлгородській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 11:07