Фото: Сайт президента Румунії

У Рютте не залишилося конкурентів: лідер Румунії зняв кандидатуру на пост генсека НАТО

Президент Румунії Клаус Йоганніс зняв свою кандидатуру на посаду генерального секретаря Північноатлантичного альянсу. Тепер у його нідерландського колеги Марка Рютте не залишилось конкурентів.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті президента Румунії.

На засіданні CSAT Йоганніс повідомив, що наприкінці минулого тижня він проінформував союзників НАТО про зняття своєї кандидатури на посаду генерального секретаря організації.

"Президент Клаус Йоганніс попросив членів Ради висловити свою думку щодо кандидатури Марка Рютте на пост генерального секретаря НАТО, вони висловилися за підтримку Румунією кандидатури прем'єр-міністра Нідерландів", — йдеться на сайті президента країни.

Варто зазначити, що у Румунії 20 червня відбулося засідання Вищої ради оборони країни на чолі з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом. На ньому було прийнято рішення про передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot. 

Нагадаємо, чинний очільник НАТО Єнс Столтенберг позитивно оцінює ймовірний вибір членів блоку кандидатури глави нідерландського уряду Марка Рютте як свого наступника на цій посаді.

Раніше повідомлялось, що станом на початок квітня глава уряду Нідерландів Марк Рютте отримав підтримку 28 країн перед голосуванням на посаду генерального секретаря НАТО. Ще позиція декількох країн залишалася незрозумілою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.06.2024 16:25