Фото: "Радіо Свобода"

У Сербії засудили екс-генерала СБУ Наумова за відмивання грошей

У Сербії засудили екс-начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Суд виніс вирок — рік ув'язнення за відмивання грошей.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Наразі вирок виніс суд першої інстанції. За словами адвоката Мілана Петровича, сторона захисту буде оскаржувати це рішення. Адвокат також наголосив, що наразі також очікується рішення Апеляційного суду щодо запиту України про екстрадицію у справі Андрія Наумова.

"Ми вважаємо, що немає абсолютно ніяких підстав для засудження за кримінальний злочин відмивання грошей, тому що ми вважаємо, що підсудний Андрій Наумов не міг вчинити цей кримінальний злочин, особливо на території Сербії", — заявив Петрович.

Справи Наумова

Зазначимо, що Андрій Наумов позбувся посади начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов наприкінці липня 2021 року. Його заарештували 7 червня минулого року, коли він намагався потрапити з Сербії до Північної Македонії. 

В Україні Наумову оголосили дві підозри — "у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем" та у шахрайстві і завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 мільйона гривень

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань поділились деталями щодо справи колишнього очільника Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки Андрія Наумова. Проти нього ДБР порушило справу за корупційною статтею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.09.2023 22:40