Фото: соцмережі

У Сергієвому Посаді спалахнув не склад із піротехнікою, а сусідня будівля, — ЗМІ

У Сергієвому Посаді 9 серпня вибухнув не склад із піротехнікою, а сусідня з ним будівля. Водночас поки що немає інформації про те, що конкретно розміщувалося там.

Про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" Марк Куртов у Twitter.

Він зазначив, що на знімках компанії Planet від 10 серпня можна побачити, що будівля компанії "Піро-Росс" неушкоджена, а вирва від вибуху розташована поруч із нею. У цьому місці раніше розміщувалася інша будівля.

"Є ймовірність, що його також орендувала компанія "Піро-Росс", але я не можу цього встановити", — написав Крутов.

Вибух у Сергієвому Посаді

У Московській області Росії 9 серпня прогримів вибух на Загорському оптико-механічному заводі, який виробляє військову оптику. За даними росЗМІ, вибух стався через "порушення технологічного процесу" в будівлі компанії "Піро-Росс". Пізніше було озвучено іншу версію, згідно з якою вибух спричинила детонація снарядів.

На ранок 10 серпня в МНС РФ повідомили, що кількість постраждалих унаслідок вибуху на території заводу зросла до 54, з яких 23 людини були госпіталізовані, п'ятеро перебували у важкому стані. Також 12 осіб вважали зниклими безвісти. Пізніше росЗМІ повідомили, що на місці вибуху було знайдено 48 фрагментів тіл. Ймовірно, останки можуть належати тілам десяти осіб.

Нагадаємо, мер Москви Сергій Собянін заявив, що вночі 9 серпня російські сили протиповітряної оборони нібито збили на околицях столиці РФ два безпілотники. Один — у районі Домодєдово, другий — у районі Мінського шосе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.08.2023 00:47