Колаж TrueUA

У Сі Цзіньпіна відповіли на запрошення Зеленського відвідати Україну

У Міністерстві закордонних справ Китаю прокоментували запрошення для Сі Цзіньпіна приїхати в Україну від президента Володимира Зеленського. Конкретної інформації про ймовірний візит лідера Китаю поки нема.

Про це повідомляє Рolitikahaber.com.

Речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявила, що у Пекіні готові підтримувати діалог зі всіма сторонами "українського питання". Втім, не дала чіткої відповіді щодо пропозиції президента України Володимира Зеленського.

"Китай щодо українського питання підтримує спілкування з усіма сторонами, включаючи Україну. Щодо конкретних деталей, я не маю інформації, яку я могла б надати", — сказала речниця.

Нагадаємо, Володимир Зеленський запросив главу Китаю Сі Цзіньпіна до України. Президент заявив, що вже понад рік контактів з лідером Китаю не було.

Відомо, що в середині березня глава Китаю Сі Цзіньпін перебував з триденним візитом у МосквіОдними з ключових тем перемовин лідера Китаю та Володимира Путіна були війна РФ проти України та китайський "мирний план".

За даними ЗМІ, після візиту до РФ Сі Цзіньпін нібито планував провести телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.03.2023 13:19