Фото: Роман Гладкий. Джерело – "Думська"

У Силах безпілотних систем відреагували на скандальне призначення Гладкого

У Силах безпілотних систем стали на захист капітана першого рангу Романа Гладкого, якого призначили начальником штабу цього підрозділу. Там запевнили, що він має відповідний досвід та освіту, а також пройшов усі необхідні перевірки.

Про це йдеться в офіційній заяві Командування Сил безпілотних систем.

У Силах безпілотних систем відреагували на інформацію, яку поширили у медіа та соціальних мережах щодо Романа Гладкого та навели власні аргументи щодо його призначення на високу посаду в структурі українських Збройних сил.

У СБС наголосили, що капітан першого рангу Роман Гладкий — офіцер з багаторічним досвідом служби у Збройних силах України, має відповідну військову освіту та значний досвід служби на керівних посадах у Збройних Силах України. У тому числі у 2020-2023 роках — на посадах заступника начальника Об'єднаного штабу командування Об’єднаних сил, а згодом заступника командувача Об'єднаних сил Збройних сил України. 

"Проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком широкомасштабної агресії — виконував завдання на різних напрямках. Зокрема, під час організації протидесантної оборони узбережжя в Одесі", — йдеться у повідомленні Сил безпілотних систем.

Також, як зазначили у СБС, упродовж 2018-2019 років Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Службою безпеки України, має допуск до роботи з відомостями з найвищим ступенем секретності.

"Сили безпілотних систем, як окремий рід військ, перебуває у стадії формування та розвитку. Цей процес потребує розуміння, терпіння, а іноді й тиші. Командування Сил безпілотних систем щиро сподівається на те, що засоби масової інформації та медійні особи перед поширенням будь-якої інформації будуть звертатися за офіційними коментарями. Ми завжди відкриті для спілкування настільки, наскільки це можливо", — додали у своїй заяві Сили безпілотних систем.

Скандальне призначення Романа Гладкого: що відомо

Романа Гладкого нещодавно призначили начальником штабу Командування Сил безпілотних систем. Однак з однієї з його попередніх посад — начальника штабу Військово-морських сил ЗСУ — його звільнили на тлі скандалу. Як зазначали ЗМІ, його дружина нібито має громадянство Росії та живе в окупованому Криму, а донька брала участь у змаганнях із плавання за Центральний спортивний клуб російської армії.

Офіційно прес-служба ВМС ЗСУ тоді повідомила, що Роман Гладкий "зарахований в розпорядження міністра оборони України для визначення подальшого службового становища". А його відсторонення пов’язане з "виявленими недоліками у службовій діяльності за результатами перевірки Міноборони України однієї з військових частин".

Народна депутатка Мар’яна Безугла, яка раніше за офіційну заяву повідомила про нову посаду Романа Гладкого, заявила, нібито його призначили "попри протести командувача Силами безпілотних систем Вадима Сухаревського та його команди".

Нагадаємо, у лютому президент України Володимир Зеленський заявив, що створення в українських Силах оборони окремого роду — Сил безпілотних систем — це не питання майбутнього, а те, що повинне дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2024 09:59