Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

У складі Ставки та РНБО відбулися кадрові зміни: указ Зеленського

У п'ятницю, 9 лютого президент Володимир Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача. Також зміни складу відбулись у Раді нацбезпеки та оборони.

Відповідні укази з'явились на сайті президента під №67 та №68.

Згідно з оприлюдненими указами, глава держави увів у склад Ставки верховного головнокомандувача нового головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського. Також указом №67 президент Зеленський вивів зі складу Ставки Валерія Залужного.

Іншим указом президент України увів Сирського до складу Ради нацбезпеки та оборони. Водночас було виведено зі складу РНБО Валерія Залужного та екс-міністра у справах ветеранів Юлію Лапутіну.

Нагадаємо, 9 лютого колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний отримав від президента Володимира Зеленського звання Героя України й орден "Золота Зірка". Залужний запевнив, що й надалі служитиме народу України.

Раніше у виданні The Economist вважають, що звільнення головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного може мати непередбачувані наслідки для України та безпосередньо президента Володимира Зеленського. Глава держави поклав на генерала відповідальність за невдалий літній контрнаступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.02.2024 10:12