фото: Офіс президента

У списку — донька Шойгу: Зеленський увів в дію нові санкції щодо росіян та білорусів

Президент Володимир Зеленський увів нові санкції до 438 фізичних осіб та 254 юридичних. Зокрема, обмеження стосуються і доньки міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Про це повідомляє сайт глави держави.

В указі №227/2023 йдеться про введення в дію рішення про застосування та внесення змін до персональних санкцій стосовно 351 фізичної особи — громадян Російської Федерації, зокрема науковців і підприємців, та 254 юридичних осіб, серед яких — товариства з обмеженою відповідальністю "Газпромнафта-цифрові рішення", "РТ-Інвест транспортні системи" та "Група компаній "Іннотех", акціонерні товариства "Ікс-Холдинг" і "Софтлайн трейд".

Указом №228/2023 Президент увів у дію рішення про застосування персональних санкцій ще до 87 фізичних осіб — громадян Росії, Білорусі та України.

Зокрема, санкції застосовані до доньки міністра оборони Російської Федерації, президентки федерації тріатлону РФ Ксенії Шойгу, міністра спорту і туризму республіки Білорусь Сергія Ковальчука, російського фігуриста Іллі Авербуха та гімнастки Світлани Хоркіної, українського підприємця Сергія Гаврильчука.

Контроль за виконанням відповідних рішень покладений на секретаря РНБО. Укази набувають чинності з дня їх опублікування.

Нагадаємо, уряд Німеччини на тлі російського вторгнення в Україну виступив за введення санкцій ЄС щодо атомної промисловості Росії. Це пов'язано із тим, що РФ використовує залежність Заходу у сфері енергетики для тиску. 

Також Європейський Союз активно готується запровадити черговий пакет санкцій проти Російської Федерації. 11 пакет буде направлено на боротьбу зі спробами обходу обмежувальних заходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.04.2023 15:59